top of page

MEIJENDEL BLOEIT
Wilde orchideeën en ander moois

DSC_6223 bew.JPG
DSC_0432 Duinviooltje.JPG
DSC_3681 walstrobremraap.jpg

Welkom op deze ontdekkingsreis!

Na het verschijnen van mijn eerste boekje Bloeiend Westduinpark werd mij al snel gevraagd of ik niet een boekje wilde maken over Meijendel. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Als kind kwam ik er vaak, net als mijn opa die vooral struinde in de Zeereep, de Bierlap en de Kijfhoek. Daarnaast was hij altijd op zoek naar wilde orchideeën en andere bijzondere soorten. Ik heb geprobeerd in zijn voetsporen te treden en ben op zoek gegaan naar al die bijzondere plantensoorten waaronder orchideeën. Mijn vondsten heb ik vastgelegd met behulp van fotografie.  

 

De website Meijendel bloeit en het gelijknamige boekje zijn niet bedoeld om een volledig overzicht van duinvegetatie te geven. Veel van die vegetatie is al opgenomen in het boekje en op de website Bloeiend Westduinpark. Bij Meijendel bloeit ligt de focus echt op de bloei van bijzondere en zeldzame soorten. Bij het op naam brengen en het beschrijven van die soorten heb ik veel verschillende websites geraadpleegd waaronder die van Waarneming.nl en Verspreidingsatlas.nl. Hoewel ik het proces van determineren zeer serieus heb genomen, is dit geen wetenschappelijk website met veel detailinformatie. Omdat ik mijn ontdekkingen zoveel mogelijk wil delen en mensen wil enthousiasmeren, heb ik gekozen voor een toegankelijke en speelse opzet. 

De foto's (©!) zijn allemaal gemaakt in Meijendel, voor het grootste deel tussen juli 2021 en oktober 2022. Het is niet de bedoeling dat je die kopieert en plakt, maar mocht je nou echt een foto heel graag willen hebben, laat dit dan weten door een mail te sturen aan info.bloeiendwestduinpark@gmail.com. 

Heel veel plezier op deze site en nog meer als je op pad gaat met of zonder camera! 

Groeten van Monica 

Overzicht van geraadpleegde websites:

https://nl.wikipedia.orgwww.verspreidingsatlas.nlhttps://waarneming.nlhttps://www.floravannederland.nl

https://planten.floraeuropa.eu/nlhttp://www.yavannah.nlhttps://www.plantennamen.infohttps://wilde-planten.nl

 

bottom of page